Oct 28, 2005

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Nampaknya tinggal kurang dari seminggu lagi Ramadhan dah nak berakhir.
Next week on this same day - dah raya dah.. insya Allah dah 2 Syawal dah masa tuh..
so .. ape cite kami nak menyambut syawal nih ?

+ Dh dah beli 2 jenis kuih raya (tak sure nak letak rumah sendiri ke? nak bwk balik kampung ?)
+ sendiri pun beli set gift tupperware raya - ada kek coklat dlm tuh (ingat nak bagi pada MIL)
+ Amirul & Atiqah baju (ada banyak pasang dah kalau yang casual - MIL beli.. sikulat pun beli)
+ Buat pertama kalinya selepas kami mendirikan rumah tangga, sikulat dan Dh beli baju raya utk kami, tahun pertama raya (Dh pakai baju melayu gold + sikulat pakai baju brown @ baju bertandang lepas kahwin); tahun kedua beraya sama.. (Dh pakai baju maroon + sikulat pakai baju maroon gak @ juga baju bertandang dulu .. ahhaha + amirul kami belikan baju melayu pun kaler maroon) saje nak mensedondonkan kami sekeluarga bertiga masa tuh.. So raya nih.. baru terasa nak beli baju raya laa.. heheheh.. best jugak ada baju raya nih.. cam excited jek nak pakai sedondon ngan DH raya nanti nih.. yey yeyyyy!
+ ohh tapi anak-anak ku... mama & papa lom belikan lagi amirul nye baju melayu... errr camne nih? paling dahsat pun senin depan aku nak terjah jugak jln masjid india tuh.. cekup la ape-ape yang menarik... dan atiqah.. terlalu kecil nak di pakaikan baju kurung .. errr.. next yr kena ada dah...tempah?? hmp..
+ kat opis nih, every khamis & jumaat ada jualan bulan ramadhan

-- banyak gak dah sikuat beli belah kat bawah nih --
LIST :
1- cream nutrish oil - nutrimetics (lama dah carik mende nih..yey)
2-Dockers pants utk DH (yah.. rm30 jek.. so apa lagi, susah nak jumpe offer cenggitu....)
3-Baju kurung sepasang
4-Shirt utk Dh (Dh kata baju Bangla - har har)
5-Tudung nak dipadankan dengan baju kurungku (ikut nasihat zarid selaku consultant fesyen rayaku - "tudung kaler contra baju" huehuehu)
6-1 skirt & 1 pyjamas utk Atiqah
7-1 baju utk Amirul
8-1 pyjamas utk diri sendiri
Esok nak kena siap-siap ke bukak pose di rumah Halim.. yah bestnye jumpe ramai-ramai.. Tugas kami kena bawak buah-buahan tempatan & import & kurma .. insya Allah..

0OO0 ada satu task belum selesai lagi -- menukar duit raya.. hemp.. kena cepatnih.. karang lupe plak nak tukar.
Akhir kata
Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

3 comments:

Anonymous said...

Campus blogging system created
Two undergraduates introduce Web site for communication between students, faculty By Sandya Nair October 28, 2005 Two senior students at Johns Hopkins University, Asheesh Laroia and Christopher Chan, noticed a ...
Find out how to buy and sell anything, like things related to arkansas highway construction on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like arkansas highway construction!

Anonymous said...

Caine Joins Men, Prestige
Michael Caine has signed on to two SF&F projects, joining the cast of Children of Men and following that by reteaming with his Batman Begins director Christopher Nolan in The Prestige , Variety reported.
The years teach much which the days never knew.

I have a Phone Sex site/blog. It pretty much covers Phone Sex and Adult related talk.

Come and check it out if you get time :-)
Here is our number 1-900-336-8777

myjulieyana said...

semah.. cream nutrish oil tu utk apa?