Sep 27, 2005

First Entry

Akhirnya berjaya potong rambut amirul yang sudah menutupi mata dan mececah bahu tuh. Kesian die, this few days bdn hangat aje.. (mild fever). Itu yang pakse juga DH turutkan anak-anak k.ngah ke kedai gunting rambut kat kampung (melaka) last weekends. Heh, with his new hair cut, ulalala.. hensem btul skrang nih, nampak cam dah dewasa jek... hensem boy.

While our sweet little girl atiqah, nowadays dah pandai nak buat bunyi-bunyi 'coooOO..grr.. wuuuuu'.. sket-sket dah interactive toward orang yang mengagah die.. Pagi tadi dalam kol 4 pagi, lepas dah minum, die dok galak mata & bersuara. Aduss.. kenala layan bangun sat.. ngadap muke die, sbb kalau die tak nampak orang, nanti die jerit nangis.. nampak muke orang.. die diam.. kedip-kedip matanye...

Confinement 44 hari, dah tamat dah. Di tamatkan dengan acara pulang ke kampung (melaka). Sekarang balik melaka, berwajip balik rumah k.long & k.ngah. Pepagi dah siap-siapkan packing baju anak-anak dan kami. Mandikan diorang dan mulakan perjalanan (even sarapan pun .. singgah kat McD - dkt Mobil before masuk toll tu). Dalam kereta, Amirul duduk dalam car seat (which after a week continously kena duduk dalam tuh - amirul dah get us to it, and only nyanyi-nyanyi, cakap-cakap crite ape ntah.. bersorak-sorak dan kadang-kadang termenung jek pandang luar tingkap - without any attempt to jump out from the car seat).. fuhhh.. On the highway, both the kids were asleep, allowing me to chat & melayan DH from mengantuk & boring kat depan sorang sorang.

Sampai k.long house at 12 noon. Turun kete, ada bunyi radio dalam rumah, tp tade orang nyahut salam.. maka main terjah jek masuk, rupa-rupanya ada sorang jek anak sedara (itu pun sbb ponteng sekolah - sekolah kan sekrang tgh ganti utk cuti raya). Terkejut budak sorang nih sbb die tgh menyanyi dalam bilik air (dok basuh kasut rupenye + baru nak mandi pagi)... Luckily die memonteng kelas.. kalau tak kitorang sampai tade sape kat rumah, sure teruskan perjalanan seterusnye. Siti (the anak sedara) jemput k.long yang sedang bergossipan (kata Siti) kat rumah orang kenduri not far dari rumah diorang tuh. Kelam kabut k.long balik..hehhehe.. terghezut ngan kehadiran adik bongsu die nih.. Lunch kat rumah k.long (yumm yumm) lame tak makan k.long masak.. + Siti pun ada masak (alermak.. Siti pun terror masak skrang.. - m.busu die nih? hohohoho. ?? ) Balik melaka nih, kami pergi singgah jugak ke rumah m.lang - yang dari hari tuh laie nak datang rumah jengah masa baru bersalin - tp kami masa tuh balik ke perak dah. Dan destinasi akhir petang tuh, rumah k.ngah (yang merajuk tempohari sbb die ter miss daripada dapat tahu - I have already gave birth to Atiqah - ntah leeee cemana ntah k.ngah boleh tatau.. sms dah semua ari tuh.. tapi network bengong kot). Overnight di rumah k.ngah.. aduhaii.. amirul bizi btul tanak tidoo.. sebuk nak explore rumah m.ngah die wlpn sume orang dah nak tido.. berapa kali keluar masuk bilik ngikutkan die.. isk isk..

on the way balik KL, again DH is suggesting to visit yati & pruzz. DH dah berapa kali kata nak singgah, asyik tak dapat aje.. so call pruzz to ensure.. and again CANNOT SINGGAH.. hahahhaa.. DH kate.. uhh uhh.. nih dah masuk 3 kali cuba nih.. pasnih tanak dah laaa.. 1st attempt on last week - Pruzz & family not at home - ada kat ampang - we ends up singgah rumah Yoep (DH big bro), 2nd attempt - on Friday (DH cuti - bawak bebudak jalan-jalan kat tasik putrajaya- diorang nak ke klinik bwk Idlan tak sehat), 3rd attemp - as above mentioned.

bile ntah nak dapat peginye.. hopefully Idlan dah sehat dah.. nanti-nanti kite wat rancangan lain la, kena in advance 2-3 days nih bagitau nak datang.. hehehheheheh

2 comments:

yatipruzz said...

itu la semah..sori sesgt eh..masa x mengizinkan. Insya allah kami akan usaha ketemukan idlan ngn atiqah b4 semah abis pantang hehe

siku|at said...

kite dah abess pantang dah la,, hihihi.. cuti lom abess la tapik..