Sep 22, 2005

confinement period? kembali ke opis? ramadhan..

lama tak update blogs, daily ngadap internet, tp nak amik masa menaip blog slalu malas..
Confinement period dah dekat the end, today Atiqah is already 38 days.. how was i'm doing with the my confinement.. err eerrr...

DH parents dah balik ke Ipoh last week lagi. Which means as at today, Amirul sudah kembali ke 'school' (which we always tell amirul what nursery is). Hari pertama ke 'school' after 1 month long cuti sekolah, he cried aloud when DH drop him there. When DH picks him up in the evening, the teachers said.. he cried a lot that day. 2nd day (tuesday), no more cries - but came home that evening with 'lebam' under his chin. Ohh.. lupe nak habaq, Amirul sudah jalan!!.. tapi biasalakan baru nak dapat kaki, asyik jatuh ajela.. He started to walk on the last week his grandparents here. Maka sekarang, memang la bizi saje ronda-ronda rumah wat expection sane sini... ada aje yang tak kena & nak di kemas skrang..

Tidaklah lama lagi kalau nak kira, nak kena masuk keje balik. Yeh, balik kerja di menara plak.. yah yah, tidak la susah payah berulang alik dari BKM every time ada meeting ( which is actually almost everyday ada meeting di Menara.. ).. Yahhhhh..

Expected to turn up at office 13/10 - errr.. Thursday.. ape kate teruskan cuti lagi sehari?? hehehe.. (sedang di pikirkan!!)

Atiqah akan di hantar ke 'school' with her abang by then. Syian Atiqah, kena anta 'school' kecik-kecik laie.. Abang die dulu, hantar rumah orang (but due to a lot of ***) Kami permudahkan semua pihak dengan hantar Amirul ke 'school'. Semua happy.. so Atiqah pun akan join ke 'school' nanti..

Ramadhan? Is coming .. preparation? Hehe.. preparation to buka puasa ngan anak-anak laa..

1 comments:

Fitt said...

hahahah...ur confinement period lebih kurang like mine. I went to a baby charity sale on my 8th days and terjumpa plak melayu kat situ...wadooh!!

Anyway...Aisyah pon pi nursery awal gak (at 4 months old). Waktu kecik senang kalau nak hantar sbb diorang tak tahu aper2 lagik...senang nak introduce something new in their life

anyway...nice reading ur blog. Keep up with the updating daily routine tuh...life as a mother is a never ending job, kan?