Sep 9, 2015

G5P3 - Week 37

New building and setup for specialist clinics @ PMC Bangsar - hanya ada ruang menunggu , satu kaunter for nurse dan terus bilik consultancy with the doctors. Dulu2 lain.. setiap sorang ada clinic beso.. :)

Progress pewut membesar dengan jayanye sejak 2-3 minggu nih.. suddenly sume orang dah nampak ai em pregnant.. heho.. Dah nak bersalin dah pun.. Jalan pun dah senget benget.. berat.. kena take 1-2 dan tarik napas panjang dari bangun ke berdiri.. dari berjalan nak ke duduk.. dari baring nak ke bangun.. heh heh..

Alhamdulillah CO. masih sudi nak tanggung kos lawatan ke specialist. Tapi 'q' nak dapatkan specialist mak aii.. 2 bulan kot kena booking in advance. Kali nih.. saya memilih Dr Idora utk bersalin. Anak-anak sebelum ni semuanya di sambut Dato' Dr Nor Ashikin. Meh le kite cuba gynae lain plak.  Faktor utama dalam pemilihan hospital dan gynae.. Hospital Pantai Bangsar (sbb puas hati dengan servicenye sejak zaman duduk kat Cheras.. sampai le dok Shah Alam pun nak pegi spital ni gak).. lepas tu nak gynae nye perempuan dan muslim (if possible) .

Set appointment nak jumpa Dr Idora ni dah di buat before Ramadhan lagi (June). Kalau ikut kelayakan dah boleh nak jumpa specialist dari Week 27 lagi (7 bulan iaitu di bulan July'15), tapi sbb doktor nak cuti raya.. appointment date pun penuh.. Paling cepat dapat start jumpa is @ Week 33 (August 11th) . Ok la kan.. asalkan boleh masuk.. hehehhe

Dr Idora nih.. lembut orangnya.. sangat details waktu scan baby semua tuh.. ( i like!) siap kira berapa jari kaki.. berapa jari tangan.. dengar heartbeat baby dengan penuh minat.. (suke suke). Walaupun jenuh & berpeluh tunggu turn nak jumpe dia.. tapi bile dapat setengah jam die belek2 kite.. explain itu ini.. rasa berbaloi-baloi menunggunya..

Previous pregnancy takde 3D ke 4D scanner ntah ape namenye.. so agak jakunla juga first time dapat gambar scan siap leh nampak kembung2 pipi baby dalam pewut.. hihihi.. Dulu2 nampak itam putih.. bentuk2 badan aje.. ini siap ada tangan dok tutup muke..

Scanner berdimensi.. 3d ke 4d aa ? Pipi kembung kelihatan.. bambamss.. :)


Menurut Dr Idora (as of check up pada hari Isnin 7 September 2015), baby dah turun dah.. tapi belum bawah sangat lagi.. Kalau tak bersalin lagi.. jumpe dia 2 minggu lagi.. Cuak jugak sbb 3 kelahiran sebelum nih semuanya induce.. berlenggang kangkung pegi spital.. tak sakit tak ada tanda .. Yang ini macam mana ye ? Huhh.. Moga di permudahkan urusan.. amin Ya Rabb.

Dah bersedia ke nih ? Gulp..



5 comments:

Farra Da Smiley said...

amin..moga dipermudahkan semah...kite dah bersalin 2 anak dgn dr idora yg lembut amat tuh ehehe

asmasalleh said...

hihi.. tq farrah :)

EimaruSi|ence™ said...

Hahaha. akhirnya mmg tak bertanda sampai akhirnya.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

JaNnAh said...

ahhhhhh... bila nak gigih menulis lagi ni semah.. last tulis feb 2015.. adoi..