Jun 3, 2010

7, 36, 5, 13

Tujuh..
********************************************

1 June (terlepas sudah) marks our 7 years marriage. Although tak buat entry khas sempena hari teristimewa tuh (aaaiiyooo.. macik dah lama btul tak update blog.. ulalala). Apa yang penting kerjasama!!.. err.. bukan bukan.. apa yang penting.. MDH ingat, aku pun ingat.. & even we told anak-anak about the day. Amirul & Atiqah kata " Ooo.. hari nih happy birthday kawen mama & papa la!". Boleh laa.. happy birthday kawen pun boleh jugak laa..

Alhamdulillah.. tak sangka  sekejap aje masa berlalu.. Kejam celik.. kejam celik.. dah 7 tahun dah pun usia perkahwinan kami. Doaku.. moga berkekalan Ya Allah kebahagian dan kasih sayang ini hingga akhir hayat.

Tiga Puluh Enam..
********************************************

Ohh.. ku kini sudah memasuk minggu ke 36 dah. Minggu nih baru soklan canggih tak kedengaran..Sehingga last week.. soalan ini masih lagi valid for me :

Situasi 1 (budak ini sudah 2 hari duduk bersebelahan dlm test lab for UAT session).
"Akak.. akak dah kawen dah ?"

Situasi 2 (after 3 minggu berulang alik dpn budak nih waktu die sedang conduct DEMO for UAT)
"errh.. kak asma pregnant ek ?"

Situasi 3 (lagi citer org2 bersama-sama UAT & kami sedang turun lift dari level 22, dan aku turun & kuar kat level 20)
"leer.. semah.. dekat je.. turun la tangga.. "

Oh.. dah banyak lagi kes-kes soalan-soalan yg tak brape kena ngan condition nak due ku ini..

So.. 36.. next week dah full term dah.. ade orang nak beranak dah kot.. Saya wallahua'lam.. kita nntkan saje ape kesah labor si kecik dlm perut nih pule.. Dalam 2 hari.. extra betul movement die.. adakah tanda2 nak beranak sudah ?? ohoh.. ntoh le.. Doakan semuanya selamat nanti ye.. !

Lima & Tiga Belas...
********************************************

Oh.. yoep nak kawen sudah. hhehehe.. The most awaited event dlm family MDH rasenye. Hehehe.. We hope for the best & moga semuanya berjalan lancar spt yg dirancangkan. 5hb majlis nikahnya.. 13hb majlis menerima menantu di Ipoh nanti.. We'll be busy starting tomorrow.. hiyarghhh...



**
Akhirnya.. berjaya juga buat satu entry di blog.. isk isk.. sib baik blogger tade final account.. kalau tak maunye kena 'c-order' account blog nih.. wahahahhaha..

3 comments:

Ummu Auni Afif said...

moga selamat semuanya...:)

CT said...

happy anniversary semah and moga selamat bersalin...:)

uja said...

semah, turn awak pulak.. :) semoga semua dipermudahkan Allah.. Aminn..