Feb 3, 2010

Summarizing Jan'10

Pejam celik pejam celik dah masuk Februari tahun 2010. Apa yang lately dibuat oleh kami sekeluarga… banyak.. sangat banyak beraktiviti.. tapi malasnya nak memulakan acara tulis dan mengarang. Kesian gak blog ni.. dan beberapa pengunjung setia.. (ada ke?) Kosong.. sepi tanpa coret-coret.. walaupun sepatah dua kata acahan. (hiihiihi)


Sehari lepas MDH berjaya naik ke peringkat v3.0 … kami (err.. kanak-kanak la secara mutlaknya) telah pun beriadah dengan jayanya di Family Day anjuran Co. Walaupun acapkali dengar announcement “Kepada semua …… sila jangan terjun ke dalam mana-mana kolam..acara masih belum dimulakan…” Uishh.. ntah sape la agaknya yg mendengar nasihat abg2 Waterpark tuh.. Bebudak mmg tak sabar dah.. berdesup.. berdebushh semuanya terjun.. Al-Umat.. Masya Allah.. ramai.. tapi berjaya juga kami cari port best. Bebudak terjun & meluncur , tertiarap.. tertenggelam dgn selamatnya kat kolam (agaknye paras air kire-kire atas lutut Amirul macam tuh..) MDH ada la juga menyusur dlm air.. meneman bebudak tuh (mula2) nak test mengelonsor air.. Lepas2 tuh.. abbess.. berlarian.. tak ingat dunia dah.. huhuh.. MDH pun sekadar jadi pemerhati & selaku jurukamera official.. bz amik gamba aje laa.. As for me… cari tempat teduh.. berlindung.. berlindung!! (mata je melilau to make sure bebudak masih lagi dalam capaian mata memandang.. ) Rancangan nak jumpa ahli tetap lunch mate & rakan-rakan gossip sekali.. dlm mimpi aje la.. Terserempak & sempat berbual dgan lela & fara pun cukup hebat la tuh.. Berbalas lambaian ngan Gna dari seberang kolam pun boleh la dikatakan canggih…

Ada lagi a few acara hebat kami sepanjang Januari 2010.. tapi nak tulis balik pun almost ingat2 lupe dah camne nak karang.. Mana nak start.. mana climax event.. mana hujung events.. Dah bertaburan dalam minda .. hehehe…

Antaranya laa..kena note gak nih..

Kesan pengaruh FB (update from Safurah) kami telah berjay pada 2nd week of Jan 2010 ke The Legend International Waterhomes.. best best.. (each waterhome ada swimming pool indoor... ) . Sesekali nak merasa berenang2 tanpa segan silu (yela.. kite nih dah status mak mak.. pastu muslim plak tuh).. Nak berenang bersungguh kat kolam outdoor hotel.. tak orang yg menginap hotel terkujat.. diri sendiri pun tak kuasa nak wat terjun tiruk kat kolam luar tu kan.. MDH & bebudak (ewah.. exclude diriku.. yg sdg preggy ini.. ) mmg la sakan berenang & berendam.. Ku turun jugak ke dalam kolam.. tapi ala-ala ke hulu.. ke hilir sket sket berenang malu2 aje la.. Amirul & Atiqah.. siap wat terjun tiruk lagi.. ulallalaa.. Lepas check in terus terjun.. balik makan terjun… bangun pagi terjun.. sampaila time nak check out.. (lagi ½ jam baru kuar anak beranak tu dari kolam.. ) hehhehee..

Itu utk aktiviti sekeluarga.. aktiviti personal pula..

I have completed a few more KDrama series.. semuanya ku tonton dari Youtube aje.. malas nak download.. Manage to watch Full House , Cain & Abel, The Legend of 7 cutter. Nampak 3 citer aje.. tapi satu kalau dah sampai 16 episode puratanya.. 1 episode plak 1 jam.. tak ke banyak tuh ?? Sampaikan Ika pun tau dah.. dengar lagu je.. “mama tengok citer korea ek ??”

Also .. ku telah berjaya abesskan a few buku yg dibeli since 2009 lagi.. (bila ntah arituh). Dan last week.. beli lagi stock 5 biji buku utk dibaca bila rasa nak baca nanti (included dlm purchase terkini.. citer Jaja & Din) – ini plak pengaruh baca review Aida.. hehehhehe

So.. that for today cerita hendak ku sharekan.. boleh la dari tiada citer langsung.. sendiri pun boring utk blog sendiri.

7 comments:

puterikiut said...

hehe kitorang masa kick-off sales last week dpt bilik (tower) ngadap yg ada pool sendiri tu.. ermm mmg sedap skodeng la dr atas... jaga mata..haha..

ummi said...

awak lupa perkara paling penting UAT ha ha. yang plg penting UAT ngadap skrin putihhhh...

sikulat said...

oh.. itu kena wat entry khas tu kak tie.. UAT ohh UAT..

CT said...

wahhhh syioknye ada swimming pool dalam bilik sendiri...nak ngecek ngn hubby gak la mcm ni....baru la leh mandi kolam dgn tenang...:)

Farra said...

ku pengunjung setia walau bz cemanapon ihiks..updet2..ngape malas soh bibik type awak citer kuikui

Hambali ® said...

tuan rumah, sila sapu rumah. lama sangat tak sapu, nanti nyamuk membiak.

EimaruSi|ence™ said...

Awa pon dah malas nk ngupdate...
Tp2 ari klu ade badigol kt opis tuh...(read my blog)
Ati msti bikin panas jek...

So, awa bukak blog org jek klu tak busy:)