Dec 28, 2009

Nurul Atiqah Ika

kalau tulis nama..
katanya mesti tulis macam ni.. Nurul Atiqah Ika Dzulhasrin ..
"sebaaabb.. nama ika memang la ada due.. Nurul Atiqah Ika... "

saya tak mendengar secara direct perbualan ini antara dua beradik itu..  (MDH yg citer balik)
Ika kata :  abang cuba kira.. 100 tambah 50 berapa
Abang    : 150 laa..
Ika kata : Iiituuu.. bukan tambah namanye.. iiituuu abang sambung 100 dengan 50.. apela abang ni


semalam Ika sibuk nak menulis dan mengeja..
Ika kata : cepatla mama.. nak tulis ape lagi
Saya      : Ok.. cube eja.. 'kelakar'
Ika pun menulis.. dan menunjukkan hasil tulisannya..
"klaka" sambil cakap.. betulkan mama.. inilah klaka..
Saya      : Hmp.. btul la tuh.. (nak kata salah pun idak jugak.. sbb kalau ikut bunyi.. btul la tuh)

4 comments:

rawsktar said...

kecik-kecik dah KLAKA. hahahaaha

Farra said...

wakaka sgt klakar
ngapekah bebudak ni mmg asik buat klakar je ek? eh depa tak pernah buat korang stress ke? hehe

CT said...

so cute and klaka....

Arisy said...

semah.. klaka-klaka..
eh, kenapa aku tak boleh bukak blog kau kat opis eh? (kantoi jek, bukak blog orang kat opis..), tapi kenape eh?