Apr 7, 2008

skills ?

Utk rekod, last friday was terpaling lambat aku punch out keluar opis. Pernah la zaman bujang dulu, konon nak sleep over kat opis ngan jah & lela.. Sudahnya MDH a.k.a tunangan masa tuh, amik dari opis hantar balik rumah kat pantai dalam pukul 2 pagi. (ahaha.. tapi masa tuh bujang .. bleh laa..) Ini skrang.. sudah kahwin.. sudah ada anak kecik (2 orang plak tuh).. aku balik pukul 1130 pm.. sket lagi pukul 12 la smp rumah. Huh!

Errr.. dlm ketika saat kena macam nih.. agaknya inilah hikmahnya 'skills' yang ada dlm diri ini tak di jadikan sumber rezeki utama diri ini. Kalaulah kalau 'skills' ini jadi kerja rutin.. Mmg tak menentula jadual, over weekend pun ngadap storyboard.. uhuhuh. Kalau MDH tak support , takkan la saya boleh nak teruskan kerjaya gamaknya. ((ahaha.. ))

Err.. tapi pening betul nak layan kerenah-kerenah orang2 nih
Nak buat 60sec clips tapi nak masukkan content = 100 slides dlm tuh
Nak jadik customer centric tapi nak gamba dlm tuh sume muke diorang
Nak canggih tapi soh buat dlm masa 3 hari
nak itu.. dan ini.. ahahhaha byk btul nak buat nih.. cemana da..

sibbaik dah submit dah tadi.. jgnla diorang nak edit lagi..

p/s: hasilnya.. kalau tanya selera saya.. errr.. tak menarik pun!!!.. ahahahhaha bukan seleraku begitu.. tapi selera mereka.. Lantokle. Lepas nih... nak kena charge nih.. kurang kurang 1k ke.. kan kan ?


~ sibbaik tak letak muke diorang tgh meeting .. har har.. ~

4 comments:

ummi said...

ala kasim... ingatkan dah setel...

puterikiut said...

sabar..sabar.. kak neita pernah kejer more than 24 hours.. datang kol 7.30 balik kol 1.00pm esoknya.. kat sini dah biasa keja tak tido utk siapkan tender..Alhamdulillah lepas ade anak tukar unit dan tak involve dah on tender..

~dcharminglady~{@ said...

har har har..sudah ku tinggalkan saat2 kerje keras..kini ku ingin bersenang lenang..kuar rumah kul 8 pon boleh..balik umah laks..sharp at 5.30... ngah ngah ngah..

Awis said...

Lumrah orang bekerja.. kalo time bujang dulu, boleh all out.. pas kahwin mst komitmen dah terpaksa dibahagi2kan.. sabar jelah ek..