Feb 15, 2006

Lewat lagi..

hai.. unusual crawl dari rumah sampaila ke menara.. memaksa aku & hubby lewat lagi. Hehehe... tapi MDH takpe .. die nak pegi KLCC - training.. yak yak ye.. aku yang dah sedia lambat nih menambahkan lagi lewatnye.. sbb singgah kedai minimart la dulu.. *grkkk* perut lapar pepagi nih.. kena beli something utk di ngap ngap..

cakap pasal lewat.. teringat yang my p* pun lewat jugak.. exclusively breastfeed atiqah nampaknya mengstopkan terus my P*

Arituh hampir kalut seketika bile aku setat pening-pening.. sakit kepala.. takleh nak bangun.. muntah.. MDH pun dah mcm suspek yang akan ada ke-3 dlm hidup kami ke??

Mengorak langkah ke klinik.. penuh debaran !! Dubb dabb dubb dabb..

Doc kate "ooo.. you tau kan, succesful rate of IUD or any other alternative not 100%.." uhh.. tambah debar.. Tapi kalau ada yang ke-3.. alhamdulillah kami panjatkan pada Allah.. rezeki tuh! So my test comes out negative.. huehuehue..Doc kate perhaps, i'm having migrain.. so hanya dapat ubat migrain aje laa.. idak le dapat obimin atau yang seumpama dengan nya...

break

8 comments:

yatipruzz said...

Semah pakai IUD ke?

siku|at said...

ha'ah.... hehhe..
malas nak telan pil, takot tak berdisiplin, so amik option IUD laa..

myjulieyana said...

ooo ye ker.. iud utk berapa tahun pakai? ke ikut kite bile nak bukak?

yati.. awak ambik pil nordette tu lagi ke? ke nak pakai iud? kite dah laaaaamee tinggal meliane.. natural planning je.. hehe.. tgh dok pk lagi ni nak anak tahun ni or tahun depan.. hermmpp..

yatipruzz said...

kite setia bersama nordette hehe...IUD takuts!!!

semah- sakit tak pakai iud tuh? kos brape?

siku|at said...

hehe.. mase di masukkan.. biasa je..
sakit lagi rase nak beranak.. ahahahha

tapi dalam sehari tuh, rase cam tak selesa sket la.. cam senak perut jek + p* pain kot.. beh kurang camtuh la..

mardhiah12 said...

org kata pakai IUD, kalau dtg period, quite teruk. boleh bocor baju lagi.

semah, byr byk mana untuk pasang IUD?

myjulieyana said...

hehe.. looks like aini berminat! maklumla org nak study.. =)

siku|at said...

ntoh le bab yg period teruk tuh, sbb breastfeeding kite smp skrang tak datang P* lagi.

KOS IUD - rm95 camtuh kot (3 tahun)
consultation ngan dr - every 6 month - depend hage consultation dr .. hehehe (rm50 - rm100)