Nov 17, 2005

Tiq.. tiq

Celik celik mata dah carik dah .."tiq.. tiQ.."
menyusur turun dari katil.. baring atas riba atiqah..
seems like amirul has getting use of searching for his sister celik dari tido laie.. We always introducing her sister as 'adik' so nowadays.. amirul yang dah pandai nyebut beberapa words yang kami recognize la.. antara


"tiq..tiq.." means adik
"nenenenen " means milk or air kosong
"mamamamam.." means biskut jacob weetamel
'babybaby.." which actual bear bear...
"abiiiiii.. " with hand signalling dah abeshhhhh
"ye.. daaaa..." which always pronouce while Dh parks our car which means dah sampai..
and a lot of bubbling.. mumbling..as if he was telling a story... sibuk citer gok kalau org tgh bercriter..


He is so carefull with her sister, yeyy Good Boy! Takut jugak kalau-kalau Amirul spesis yang mengganas dan rebel with her sister around, alhamdulillah setakat ini, tak pernah lagi la membaling pape kat adik.. dan kalau tgk die cam jeles jeles pun iadik & abangdak pernah la lagi cube membuang adik dari riba papa & mama. Just die baring dedekat kite.. suruh orang bagi attention kat die.. itu aje laa.. Adik nangis pun kengkadang bile kitorang biarkan sat (sbb tgh siap siap nak gih keje ke..) die la yang sebuk lari lari masuk bilik.. kalau tersampai tgn kat adik tuh.. siap tepuk tepuk kan kaki adik.. Ewah.. tolong comfortkan laie.. Bangganya mama bile ngk amirul sayang adik mcm tuh.. OOooo.. ckp pasal sayang.. uhh.. cayang pipi , dahi.. dagu.. tgn adik .. habis lebuh muka adik ngan air liur (kekadang + hingus skali) .. hohoho .
Bangganya mama & papa ngan abang & atiqah.. harap-harap dapat berpakat baik macam nih sampai dah besar panjang nanti..

Image hosted by Photobucket.com

3 comments:

Gina said...

Alahai... dah la comel... baik pulak tu... Seronoknya tengok anak2 Semah.

yatipruzz said...

cutenyer mirul..pandai betul si abang nih!

ummi said...

ho ho ho

buleh pinjam mirul jaga iman?