Jun 13, 2005

My First G2P1 with DRNORA

G2P1 - what was written on my new GYNAE appointment card with DrNora.. means my second child appointment card perhaps.. hehhehe..

--> just got the right meaning of G2P1 - tQ tQ.. knowledge nih.. hehhe

At Thursday, June 16, 2005, annnum said...
G2P1 tu maknenye --> Gravida 2 [kandungan yg ke-2] para 1 [telah melahirkan 1 anak]..

Apointment ngan DrNora supposenye pukul 9.00 pagi lagi. Tapi saje gerak lelambat dgn nak mandikan amirul la.. tunggu die napping pagi dulu sat.. kemas kemas brg sket (sbb nak pegi rumah abg kat shah alam direct lps ke klinik).. so manage sampai kat klinik kol 1040 cenggitu.

Pergh.. ramainye orang!!!!!.. isk isk.. biasala kan menunggu kat luar tuh, skrang dengan adanya amirul .. meliang liukkan badannye.. sambil menyanyi-nyanyi.. hehe.. dan turun pule ke atas karpet.. cube menggulingkan diri.. dan bangun balik.. dan melunsur balik.. waduh.. sakit jugak penantian nak masuk .. :)

Tak sure pukul brape dapat masuk.. ada la kot nak dekat 1 jam lebey la jugak .. sbb ada patient yang masuk jumpe drNora terus kena admit (tp kakak tuh mmg nampak dah dahsat juga rupe nak beranaknye).. ada yang patient dari wad yang ada advantage jumpe dulu la.. (skip line)..

Bile dpt masuk.. heh first thing after beri salam kat kami. DrNora terus greet amirul "wah.. handsome boy!" amirul ape lagi.. orang kate ensem.. terus tersenyum-senyum sambil cube buat ala-ala manja dan malu-malu.. hohoho.. "wooo pandai nyamar yeee.. dpn orang.. sukenye die dipuji comel".....

EVERYTHING IS OK !.. EDD 08082005 (kalau lahir on this date... samelah ngan acik yatipruzz nye besday nanti).. hehehhe.. Ultrasound result.. URI kat atas (at the moment no C sect is required for me - OK), baby is developing well - OK, sex - maybe... maybe.. maybe.. DrNora kate MAYBE punyela banyak kali.. the baby is a GIRL. hemp.. BOY/GIRL tak kesah la.. as long as baby sihat - alhamdulillah.. si abang Amirul tuh.. orang sebuk tgk screen ultrasound tuh, die pun sebuk gak.. ngomel ngomel sendiri.. join tgk jugak.. ntah ape yang die ckpkan.. ntah ape yang difikirkan..

2 comments:

Anonymous said...

wahai smah,0808 itu jugak birthday anakku yang mulut becok itu..

kti

annnum said...

G2P1 tu maknenye --> Gravida 2 [kandungan yg ke-2] para 1 [telah melahirkan 1 anak]..

Harap2 betullah baby girl ek..tentu best dah ada sepasang..
Jaga diri,jaga kesihatan,jaga iman :)

kalau lahir 0708 tu kan same bthday sy..